power of 3 Vitabrothers
Bewustzijn
Bewustzijn
2 min
0

The power of 3

2 min
0

Het openbare leven ligt nagenoeg stil.
Er zijn bijna geen vliegtuigen meer in de lucht.
Scholen, cafés en sportaccommodaties zijn gesloten en alle evenementen zijn afgelast.
Zelfs de landsgrenzen zitten op slot.

In de tweeënzestig jaar dat ik leef, heb ik zoiets van deze omvang nog nooit meegemaakt.
Ik herinner me alleen de autoloze zondag van 1973, een periodiek verbod op autorijden, vanwege grote olietekorten. Ik was een jongen van zestien en genoot van de rustige straten.
Hoe anders is het nu.

Deze corona-crisis heeft met haar exponentiële groei een explosieve impact op de hele wereld!  Zou exponentiële groei ook werken voor positieve gebeurtenissen en gedachten?

Ik dacht vandaag aan de yoga-retraite in Goa, India die ik vorig jaar bezocht.
Iedere dag bestond uit lange periodes van oefeningen doen, mediteren en het eten van gezonde maaltijden. Ik raakte zeer onder de indruk van de invloed van yoga op lichaam en geest. Hier zou iedereen meer over moeten weten, vond ik. 

Samen met mijn yogalerares Paramjit Pam Anand en medecursiste Sonja stelde ik mezelf een doel: in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk mensen informeren over de positieve werking van yoga. Maar hoe?

Ik liet me bij dit plan inspireren door het boek Het intentie-effect, the power of eight van wetenschapsjournaliste Lynne Mc Taggart. Daarin onderzoekt zij de vraag of je met je gedachten de wereld kunt veranderen.

Wetenschappers hebben ontdekt dat dit inderdaad mogelijk is.

Omdat gedachten en intenties een tastbare energie zijn.

Het blijkt dat je er gebeurtenissen mee kunt aantrekken en er ziektes mee kunt genezen. Je zou verwachten dat je dan een groot aantal mensen nodig hebt die samen hun gedachten richten. Echter, het bijzondere is dat gedachtenkracht juist sterker blijkt te werken als hij wordt opgewekt in een relatief kleine groep. Een groepje van acht bijvoorbeeld. 

Of van drie.
Het plan was geboren en we noemden het The power of 3.

Het idee was dat Paramjit, Sonja en ik ieder actief 3 andere mensen zouden inspireren om yoga te gaan doen. Door te vertellen wat de effecten ervan op ons lichaam waren. Deze mensen konden dan ieder op hun beurt weer 3 anderen inspireren. Om zo heel snel een enorme kracht te genereren en vele, vele mensen in aanraking te brengen met de helende principes van yoga. 

The power of 3 gaat uit van de kracht van exponentiële groei. De toename in aantallen is enorm. Immers: de eerste macht van 3 is 3 x 1=3, de tweede macht van 3 is 3x3=9, de derde macht is 3x3x3=27.

Oké, tot zover valt het mee. Maar bij de negentiende macht gaat het al over al meer dan één miljard mensen! Dat zou echt geweldig zijn!

Het is nóg niet tot dat enorme getal gekomen.
Maar dat kan nog komen 😜

INZICHT: ER SLUIMERT POTENTIE DIEP IN JE.
Als wat je in dit blog leest je aanspreekt, kun jij dan op jouw beurt twee of drie andere mensen inspireren het te lezen?

INZICHT: ACTIE ONDERNEMEN IS DE SLEUTEL.
We hebben allemaal voornemens en ideeën om bepaalde dingen in ons leven te doen, maar vaak blijft het bij ideeën en wordt er niet veel concreet. Leer gehoor te geven aan dat wat je roept, dan kun je echt iets neerzetten. Door de gebeurtenissen rondom corona voelde ik diep vanbinnen een call om aan dit blog te beginnen. Die roep was sterker dan alle hindernissen en blokkades die ik onbewust voor mij zag en in stand hield.

Vitale groet,

Frank.

Reacties